Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Itt mindent megtalálsz az Állami támogatás igényléséhez!

Itt mindent megtalálsz az Állami támogatás igényléséhez!
Dokumentumok, szerződés minták és útmutatók.

Nem találod a kérelmet (igénylő lapot), esetleg egy elfogadható vállalkozási szerződés sablonra lenne szükséged? Keresel egy a rendeletnek megfelelő számlaösszesítő mintát? Szükséged lenne az igényléshez kapcsolódó nyilatkozatokra? Mindezt egy helyen itt megtalálhatod.

Ebben a cikkben mindent megtalálsz az Állami támogatás igényléséhez! Dokumentumok, szerződés minták és útmutatók.

Az új otthonteremtési támogatásokhoz már a nagyon sokan elkezdték gyűjteni az anyagokat. Most segítünk, hogy mindent megtalálj egy helyen!

 

Milyen formanyomtatványokra lesz szükséged?

1.       Kérelem - Itt megtalálod

 • Ezzel kezd! Érdemes elolvasni az útmutatót is.

2.       Vállalkozói szerződés - Itt megtalálod.

 • Ne felejts el mindenkivel szerződést kötni. A mintát használni nem kötelező, de ajánlott!

3.       Számlaösszesítő - Itt megtalálod.

 • Minden egyes munkát számlával kell igazolni és azt egy összesítőben is szerepeltetni kell. Akkor is szükséges, ha csak egy számlát nyújtasz be. A mintát is is ajánlott használni.( Ha egy számlát több – a jogszabály által elfogadható tevékenységre állítottak ki -, akkor az a számlaösszesítőben tevékenységenként külön-külön sorban kell szerepeltetni. (Vagyis egy számla több sorban is megjelenhet.)

4.       NyilatkozatokItt megtalálod!

 • Az 1. számú nyilatkozaton az igénylő kijelenti büntetőjogi felelőssége tudatában, hogy megfelel a támogatás feltételeinek és a kérelmen az adatok a valóságnak megfelelnek. 
 • A 2. számú nyilatkozatot akkor szükséges kitölteni, ha házas, élettársak együttesen igénylik az otthonfelújítási támogatást. Ebben gyakorlatilag a társigénylő felhatalmazza házas, élettársát, hogy benyújtsa támogatási kérelmet. 
 • A 3. számú nyilatkozaton az igénylő felhatalmazza a kincstárat, hogy a jogosultságok ellenőrzése céljából az adóhatósággal egyeztessen, illetve az adatokat a kormányhivatalnak átadja. 
 • A 4. számú nyilatkozatra akkor van szükség, amennyiben a szülők már külön élnek és mindkét félnél él legalább egy gyermekük. Ebben a helyzetben mindkét szülő legfeljebb a támogatás felére lehet jogosult, kivéve, ha lemond az egyik fél a támogatás igényléséről a másik javára. Ezt a lemondó nyilatkozatot lehet megtenni a kérdéses dokumentumban. 

 

Milyen dokumentumokra, papírokra, igazolásokra lesz szükség a felújítási támogatás igényléséhez?

 • Szerencsére a kérelem végén szerepel egy táblázat dokumentum listával, amelyen megtalálhatók és ellenőrizhetők a kötelező és opcionális dokumentumok is.

 

Hogyan lehet benyújtani az igénylést?

1. Elektronikus csatornán keresztül

 • Online is meg lehet igényelni a támogatást, ehhez ügyfélkapu szükséges. Ott belépve a SZÜF felületén (A Tulajdon/ingatlan menüpont alatt) elérhető a kérelem. A “Kérelem gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására” nyomtatvány elektronikus kitöltésével, a szükséges adatok megadásával, valamint az előírt dokumentumok csatolásával indítható el az igénylés.

2. Postai úton

 • A kitöltött kérelmet és a nyilatkozatokat eredetiben, valamint a szükséges dokumentumok másolatát postai úton is el lehet küldeni. Címzett: Magyar Államkincstár, 1938 Budapest.

3. Személyesen

 • Személyesen a kormányablakban is elindítható az igénylés. Ehhez szükséges a kérelem és a nyilatkozatok eredeti példánya, valamint az előírt dokumentumokról a másolatok.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Állami támogatás