Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Jelentős szerep jut a klímatartó konzolnak

Amikor egy klímaberendezést vásárolunk és telepítünk, gyakran nem gondolunk bele abba, hogy mennyire fontos szerepe van a klímatartó konzol használatának. Pedig ez a tartozék a klíma biztonságos rögzítését és tartós működését biztosítja. Vajon milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy jó klímatartó konzolnak?

Miért fontos a minőségi klímatartó konzol?

Az egyik legfontosabb funkció, amit teljesítenie kell, az a klímakészülék biztonságos rögzítése. Ha a klíma nem rögzült megfelelően, akkor a vibráció, a súly vagy az időjárás viszontagságai miatt leeshet, ami komoly károkat okozhat a készülékben és a környezetében is. A minőségi konzolok anyaga és felépítése ellenáll az időjárás viszontagságainak és hosszú élettartammal bírnak. A klímakészülék tartós és stabil rögzítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a klíma hosszú éveken keresztül problémamentesen működjön.

A konzolok anyaga lehet acél, alumínium vagy rozsdamentes acél. Ezek az anyagok strapabíróak, tartósak és ellenállnak a korróziónak. A teherbírás is fontos szempont, mivel el kell bírnia a készülék súlyát és még a hozzáadott terheléssel is meg kell birkóznia, amit a hó vagy a jég jelent. Ne feledkezzünk meg a stabilitásról sem, elvégre a klíma külső egysége nem mozdulhat el működés közben, a vibrálás vagy az erős szél miatt. Szintén sokat számít az egyszerű felszerelési mód. A konzol egyszerű telepíthetősége és állíthatósága révén, megfelel a különböző telepítési igényeknek. A telepítést érdemes szakemberre bízni, mivel felszereléskor fontos figyelembe venni a kültéri egység paramétereit, súlyát, illetve a fal anyagát, a rögzítő felület minőségét.

Tartalomhoz tartozó címkék: klímatartó klímatartó konzol