Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Klímatisztító spray az egészséges légkör érdekében

A klímatisztító spray használata létfontosságú a klímaberendezés karbantartásában, nemcsak azért, mert segít meghosszabbítani a készülék élettartamát, hanem azért is, mert tiszta és egészséges levegőt biztosít az otthonunkban, a munkahelyünkön.

Miért szükséges a klímatisztító spray használata?

A klímaberendezésekben idővel por, pollen, szennyeződések és mikroorganizmusok halmozódnak fel, amik a klíma teljesítményét befolyásolják és egészségtelen levegőt eredményezhetnek. A klímatisztító spray segít eltávolítani ezeket a szennyeződéseket, növelve ezzel a klímaberendezés hatékonyságát és csökkentve az allergiás reakciók, légúti betegségek kialakulásának esélyét.

Az első lépés a klímaberendezés kikapcsolása és az energiaellátásának megszüntetése. A spray használata előtt fel kell nyitni a légkondicionáló előlapját, majd ki kell venni a szűrőrácsot, amit forró vízzel át lehet mosni. Ezt követően jöhet a tisztító spray, fújjuk be a kondenzátort és hagyjuk, hogy végezze a dolgát. Érdemes legalább félórán át kikapcsolva hagyni a készüléket a tisztítást követően. Előfordulhat, hogy összegyűlik egy kevés folyadék a beltéri egység alján. Ezt törölgessük le, helyezzük vissza a tiszta és száraz szűrőrácsot és ezzel el is végeztük a házi klíma tisztítást. Bár a klímatisztító spray nagyon hatékonyan eltávolítja a felületi szennyeződéseket, az alaposabb tisztítás érdekében, időnként szakembert is érdemes felkérni, mivel nem képes elérni a készülék belsejében elhelyezkedő, mélyebben fekvő szennyeződéseket és nem képes megbirkózni az olyan komolyabb problémákkal, mint a penész vagy a gomba.

Tartalomhoz tartozó címkék: klímatisztító klímatisztító spray