Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Megéri egy Split klíma 3 5 kW beszerzése?

Vajon mire utal, amikor azt látjuk, hogy split klíma 3 5 kW kedvező áron rendelhető? Amikor légkondikról beszélünk, akkor általában mindenkinek a hagyományos osztott rendszerű, lakossági változat jut az eszébe, ami 1 kül- és 1 beltéri egységből áll.

Ezt nevezik split, azaz osztott rendszerű klímának, mivel a motor külön helyezkedik el a beltéri egységtől, amin keresztül beáramlik a levegő és a vezérlésért felelős alkatrészek is ebben találhatóak. A teljesítménye alapján el lehet dönteni, hogy elegendő ez a 3,5 kW az adott helyiségben vagy nem. Miért fontos ez? Ha túl alacsony a teljesítmény a helyiség méreteihez képest, akkor soha vagy csak nagyon lassan kapjuk meg a kívánt hőmérsékletet, ami tetemes energiafelhasználást von maga után, mivel a berendezés addig nem áll le. Ha túl soknak bizonyul ez a teljesítmény, akkor meg nem lesz soha kihasználva, tehát feleslegesen költöttünk annyit a berendezésre, elvégre a split klíma 3 5 kW árat illetően ez is meghatározó tényezőnek számít.

Mire elég egy split klíma 3 5 kW?

A legegyszerűbben úgy lehet meghatározni, hogy átlagos esetben egy ekkora teljesítményű berendezés 36-45 m2 alapterülettel rendelkező helyiséghez elegendő. Ez viszont csak egy hozzávetőleges érték, mivel a split klíma 3 5 kW hatékonysága függ a belmagasságtól, a nyílászárók és az épület szigetelésétől is. Ezeket a körülményeket szintén érdemes számításba venni a vásárlás során. Ezt követően pedig már fókuszálhatunk a különféle extrákra, amelyek szintén lényegesek az ár és a készülék nyújtotta komfort szempontjából.

Tartalomhoz tartozó címkék: klíma split klíma 3 5 kW