Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Mire használható a vákuumszivattyú?

Mire használható a vákuumszivattyú?

A szivattyúk egyik kevésbé ismert, de annál hasznosabb típusa a vákuumszivattyú. Ez az eszköz nem folyadékok, hanem gáz halmazállapotú anyagok továbbítására alkalmasak. Munkája során a gázt úgy távolítja el egy zárt térből, hogy ott részleges vákuum alakul ki - innen az elnevezés.

Az ipari felhasználás során előnyben részesíti az élelmiszeripar, gépipar, csomagolástechnika, nyomdaipar, sőt, a bútorgyártás is. A választáskor érdemes olyan alapanyagokból készült vákuumszivattyú mellett letenni a voksot, ami a felhasználás módjának, közegének és céljának egyaránt megfelel.

Vákuumszivattyú klímaszereléshez

Mielőtt laikusként belevágnál a klíma beszereléséhez ideális vákuumszivattyú beszerzésébe, érdemes tudnod, hogy a folyamatot mindenképp szakemberre kell bízni. A hűtő-fűtő klímák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, méghozzá abból a szomorú apropóból, hogy az elmúlt hónapokat az energiaválság kifejezés fémjelezte. Mind többen keresik a kiegészítő fűtési lehetőségeket vagy váltanák fel klímával a korábban alkalmazott rendszert. A hűtő-fűtő klímák ezt minden további nélkül lehetővé teszik, ám a kiválasztáshoz és legfőképp a beszereléshez szakemberre lesz szükséged. A vákuumszivattyú alkalmazása a hétköznapokban is szükségessé válhat, ám ha kicsit sem konyítasz a témához, akkor a felmerülő teendőkkel ne magad kísérletezz! A klíma esetében még így is aktuálissá válik időről-időre a karbantartás, hiszen csak így valósítható meg az optimális működés és az időtálló minőségben történő rendelkezésre állás.

Tartalomhoz tartozó címkék: szivattyú vákuumszivattyú